pit - blog - busje

Verlangens. Dromen.

De dingen die je ooit wil doen of ervaren.
Dromen is fijn. We doen het allemaal. Dat is mooi. Het zorgt ervoor dat we ergens naar toe werken. Het geeft ons focus. Vertrouwen. Moed.

Dat laatste is ook belangrijk als we onze dromen willen realiseren.
Want zonder moed blijft het bij dromen.

Precies op het vlak van moedig zijn en durven ontstaan de hobbels. Je herkent het vast wel.

Zal ik dat nu wel gaan doen?
Is dit het juiste moment?
Kan ik dat wel?
Wil ik het wel echt?

Hobbels trotseren.

Afgelopen twee maanden werd ik een aantal keer uitgedaagd om deze hobbels te trotseren.
Moedig te zijn.

Ik heb al lang een droom om met een eigen camperbusje te gaan toeren.
Het avontuur. De vrijheid. De eenvoud van de natuur.

De droom stond twee maanden geleden voor mijn deur. Klopte aan en riep me. Rianne kom je buiten spelen. Om mijn droom te realiseren had ik moed nodig. Toen het puntje bij paaltje kwam maakte het verlangen plaats voor angst en controle. Wil ik deze investering nu doen? Kan ik niet beter wachten tot ik gepensioneerd ben. Durfde ik mezelf toestemming te geven om mijn droom te realiseren?

Het werd een rit in de rollercoaster van angst en controle en uiteindelijk bleek mijn gevoel sterk genoeg. Ik heb met mijn lief het busje gekocht. Een mooie witte Volkswagen California staat hier voor de deur te shinen. Er was moed voor nodig om niet vanuit angst een keuze te maken. Maar te voelen wat werkelijk klopte. En… het blijkt nu al één van mijn beste keuzes ooit te zijn!

Keuzes durven maken.

Ook in je werk is soms tijd nodig voor dat je de keuzes durft te maken die kloppen. Zo voelde ik al langere tijd dat ik meer aandacht aan het persoonlijk coachen van mensen wilde besteden. De afgelopen jaren liet mijn eigen zoektocht me reflecteren, vallen en opstaan. Ik maakte keuzes, stootte mijn neus en leerde mijn intuïtie meer en meer gebruiken. De coach in mij werd wakker en ik oefende zelf met veel principes en invalshoeken die ik nu in mijn werk gebruik. Naar dat verlangen (mensen persoonlijk coachen) luisteren was lang een brug te ver. Kan ik dat wel. Durf ik dat wel. Wil ik dat wel. Ik vond het rete-spannend. Daarom greep ik steeds andere werkzaamheden als afleiding aan. Workshops. Trainingen. Samenwerken. Maar niet alleen. 1 op 1.

Afgelopen maanden voelde ik dat het de tijd was. Mijn spierballen waren groot en sterk genoeg om de afleiding te weerstaan. Naar buiten te treden. Van dromen naar durven. En van durven naar doen.

Gek eigenlijk he? We stellen juist dat wat we willen vaak uit.
Weet dat we er vroeg of laat niet meer omheen kunnen.
En laten we eerlijk zijn… dan kunnen we onze dromen maar beter nu realiseren toch?

Andere Koek: Welk verlangen schuif jij al een tijdje voor je uit?

Hieronder tref je een recept met pit. Want om moedig te zijn, kun je vast wat pit gebruiken.

Liefs Rianne

 

Recept voor Dahl

Dahl recept

Download het recept voor Dahl als PDF